IMPRUMUTUL TAU RAPID

luni, 4 iunie 2012

INFORMATII DESPRE ENERGII, AURA, VAMPIRISM

 Emanam din noi, in jurul corpului, un invelis energetic - aura – menit, printre altele, si sa ne protejeze impotriva atacurilor energetice din afara. Un om calm, cu sufletul linistit si impacat, are un invelis energetic intact, sanatos, fara portiuni subrezite sau sparturi.Cind sufletul este insa nelinistit, cind omul traieste in fiecare zi emotii negative ” ura, furie, iritare, invidie (pizma despre care se vorbeste si in scrierile crestine) etc. ” aura ii slabeste, se subtiaza, apar fisuri care se largesc, deschizind acces vampirilor energetici, ca si bolilor si nenorocirilor de tot felul pe care, prin atitudinea noastra, ni le cream singuri.Metaforic, la fel cum scoarta copacului e bine sa ramina intacta pentru a feri copacul de paraziti, tot asa si aura noastra este menita sa ne protejeze, sa ne apere. De aceea este indicat sa eliberam emotiile negative, sa ne pastram calmul si ne vom mentine aura intacta, ferind-o de fisuri, ceea ce ne va face intangibili la atacurile din afara.Vampirismul inseamna nu doar furtul unei anumite cantitati de energie si crearea conditiilor pentru pierderile ulterioare de energie, dar si prejudicierea structurii fine a campului, care poate duce la deformarea liniilor destinului, sanatatii, psihicului.Dupa un furt masiv de energie apar devieri psihice. Omului care incepe sa se foloseasca de energia altuia i se inchid canalele de comunicare cu Universul iar el este nevoit sa ia din ce in ce mai multa energie. Astfel pot aparea boli grave si chiar moartea inainte de termen.
Inceputul acestui proces sta in egoismul exacerbat manifestat in ganduri, emotii sau fapte, in neintelegerea unitatii lumii. Aceasta blocheaza canalele de legatura cu cosmosul si provoaca o cadere energetica. Acest proces e greu de oprit. El poate condamna copiii “vampirului” la niste boli grave intrucat acestia se nasc cu canalele de legatura cu Universul inchise si atunci fie ca sunt supusi vampirismului, fie ei insisi vor deveni vampiri energetici si vor continua ruinarea propriului suflet.
Cum procedeaza oamenii care au nevoie de energie? Infurie, chinuie victima, cauta diferite mijloace de a subjuga omul pentru ca a lua de la unul egal siesi e complicat. E mai usor sa ia de la acela pe care l-a subjugat.
De ce devine omul sadic? De la renegarea comuniunii cu lumea, lipsa iubirii, ceea ce conduce la inchiderea completa a canalelor care-l uneste cu Universul. Incepe degradarea si stoparea dezvoltarii structurilor energetice superioare. Energia nu poate fi procurata din alta parte decat de la alti oameni.
Un copil se naste intotdeauna pur, dar lipsa iubirii parintilor il perturba (certurile dintre ei in timpul graviditatii femeii si dupa, faptul ca nu a fost dorit, abandonul ulterior, starile negative ale celor din jurul lui dupa ce s-a nascut). De exemplu, in incercarea sa de a primi iubirea si atentia cuvenite, incepe sa-si irite mama,
sa o necajeasca. Ea incepe sa tipe in permanenta, se infurie si ii cedeaza energie. Unii copii ajung sa isi bata joc de colegii de joaca, sa-i jigneasca, sa chinuie animalele, sa rada si sa isi bata joc de cei varstnici in scopul obtinerii energiei. Prin urmare provocarea de chinuri fizice si spirituale unui alt om este una din formele de vampirism.Putini cunosc cat de grava e pedeapsa subtila pentru vampirism si cat de putine sunt sansele de a iesi din aceasta situatie. Unul din mijloacele spirituale de aparare impotriva unui om certat cu regulile eticii, care incearca, de obicei involuntar, sa fure energie il constituie rugaciunea, pentru ca aceasta constituie un  dublu ajutor pentru corectarea deformarilor structurilor nemuritoare: si ale noastre, si ale sale. E bine sa ne rugam cu iubire si sa manifestam compasiune si intelegere fata de ei: “Rugati-va pentru cei ce va blestema si binecuvantati-i pe cei ce va urasc.”
Cum toti suntem unul si unul suntem toti, samanta manifestarii vampirismului se afla in noi toti, fara exceptie.Solutia este sa se evite certaretii care nu-si pot exprima sentimentele negative decat in forma conflictuala, caci exista indivizi care au o mica disputa cu ridicat de voce cel putin o data pe zi, ceea ce este iesit din normalitate.
Cum ii recunoastem:
- dupa gradul de epuizare pe care ni-l produc atunci, pe moment.
- simtim o stare proasta si periclitarea echilibrului emotional.
O persoana care este in mod repetat victima unui vampir energetic poate prezenta una sau mai multe din simptomele:
- oboseala acuta – in cazul unor atacuri repetate, starea de oboseala devine cronica, iar persoana atacata simte nevoia unei odihne prelungite.
- vlaguire – se simte o lipsa acuta de energie - persoana in cauza devine vampir energetic involuntar.
- nervozitate – stari de enervare fara motiv aparent.
- dureri de cap (“deochi”)
- ameteli
- greturi
- lipsa poftei de viata – acest simptom apare intr-o faza mai avansata
- pierdere temporara de memorie – acest simptom apare intr-o faza mai avansata
- in unele situatii – aritmie cardiaca
Profile vampirice:
Lamentosii cronici:
- ne vampirizeaza deoarece cererea lor de afectiune este fara sfarsit si noi suntem incapabili sa o satisfacem sau sa o facem sa evolueze, in timp ce ei ne investesc cu rolul de SALVATOR – chiar daca nu avem nici capacitatea si nici dorinta.
- acesti eterni nemultumiti/vaicareti ne pun in situatia frustranta de a rata oferirea unui sfat, deoarece in realitate ei nu sunt in starea de spirit pentru a ne primi sfatul, ei doar vor sa se descarce, sa ia energie…
Dependentii:
- ei ne cer constant dovezi de dragoste, ne solicita pentru oricare mica decizie, agatandu-se de noi ca niste copii; ei ne pun in pozitia de parinti si ne pun pe umeri o responsabilitate coplesitoare. Cum vrem sa luam distanta, ne si invadeaza culpabilitatea. Dependentii considera persoana de langa ei intregul lor univers si o epuizeaza cu solicitarile lor.Hipersensibilii:
- sensibilitatea lor exagerata ne obliga sa avem tot timpul grija: totul devine subiect de justificare, totul este susceptibil sa provoace o drama. Ne condamna la un self-control permanent – ce stres!Conflictualii:
Pentru ei rezolvarea problemelor trece prin agresivitate, ceea ce nu ii costa nimic, de vreme ce conflictul este modul lor specific de functionare, este starea lor de spirit. Ei nu cunosc si nici nu inteleg existenta unei stari de pace. In schimb, acest tip de relatie este bogat in emotii pentru persoana agresata, care va iesi goala de aici!Rebelii:
Rolul lor si teritoriul lor nu sunt niciodata clar definite, ceea ce obliga la o renegociere nesfarsita. Cum regulile nu sunt stabilite odata pentru totdeauna, fiecare trece prea usor in terenul celuilalt. Ei nu functioneaza dupa regulile stabilite si tot ceea ce intreprind considera ca este normal.
Solutii:
- sa invatam sa punem limite, sa tragem granite, pentru a nu ne lasa vampirizati de catre celalalt. Astfel riscam sa ne supunem patologiei celuilalt si sa devenim victima sa si apoi sa ne afundam in agresivitate si ranchiuna.
Adeseori ii putem ajuta pe cei din jurul nostru, dar prea rar ii putem salva! A lua rolul de salvator este mai degraba un semn al slabiciunii Ego-ului.
Atunci cand ne creste nervozitatea, se impun doua intrebari:
- sunt eu oare persoana care trebuie sa se ocupe de aceste probleme?
- trebuie eu sa fiu persoana care ajuta sau eu trebuie sa-mi vad de lectiile mele?
In oricare dintre cazuri, cel mai bun semnal de alarma sunt emotiile noastre: sentimentul de nefericire-frustrare este semnul ca trebuie sa punem stop!Terapeutii, de obicei, recomanda ruperea totala si imediata (macar pentru un timp) a legaturii dintre cei doi. Si abia aici incepe problema.Cel care este vampir energetic va simti revolta donatorului de a-l mai alimenta. Ruperea legaturilor patologice, dintre cei doi, provoaca automat dezechilibru la vampirul energetic, trezind protest activ energetic la el.Secretul eliminarii acestui comportament este sa ne deschidem sa iubim si sa daruim mai mult decat sa asteptam de la altii; astfel vom primi o uriasa cantitate de energie din Univers.Un vechi proverb spune: “Daruind vei dobandi”. Darul suprafiresc se reflecta asupra-ti, se intoarce la tine ca un bumerang, ca o raza de lumina proiectata de oglinda si te va implini. Vei fi fericit si implinit cu tine insuti si astfel pregatit sa daruiesti din nou.
Relatiile personale sunt pentru noi un set inepuizabil de teste si totodata profunde lectii de intelegere.
Poate ca nimic nu ne solicita mai mult generozitatea si intelepciunea ca o relatie ” amoroasa, profesionala, amicala”, orice implica a fi fata-n-fata cu cineva. Orice relatie personala ne atinge fiinta la toate nivelurile: fizic, emotional, mental, energetic, spiritual. Interactiunea la nivel energetic este rareori constientizata.
Desi in permanenta are loc un schimb de energie intre noi si cei din jurul nostru, poate lua forme cu atat mai dramatice cu cat suntem implicati mai profund intr-o relatie. Dar un schimb masiv de energie se poate face si la intalniri absolut accidentale si de o durata extrem de scurta. Din pacate, cel mai adesea, nu in avantajul ambelor parti.
Arta de a relationa constructiv nu ne-a fost niciodata predata. Nimeni nu ne-a explicat ce se intampla cand doua fiinte umane intra in legatura, ce schimburi subtile se produc inainte de prima strangere de mana, inainte de primul zambet sau de prima privire incruntata.
Inainte de orice, doi oameni stabilesc mai intai un contact energetic. Chiar daca se afla la mare distanta, simplul gand indreptat catre o anumita persoana ne poate pune in legatura energetica cu ea.
Iar aceasta legatura, desi pare inefabila, lipsita de consistenta, creeaza sau intareste matricea unei posibile relatii. Prin canalele energetice avem posibilitatea de a predetermina story-ul unei legaturi.
Pentru ca in permanenta exista un circuit energetic intre noi si cei din jurul nostru, orice emotie, gest, cuvant, actiune sau atitudine se traduce in energie incarcata de informatie, care vine spre noi si este emisa de noi.
Cand traim un disconfort pierdem energie, cand suntem multumiti castigam energie.
Cum pierdem energie in cazul unui conflict?
Intr-un conflict, nelinistea pe care o traim tulbura campul nostru energetic. In functie de natura conflictului (sentimental, competitie de valori, concurenta profesionala, confruntare temperamentala etc.), “ancorele” acestor tulburari se fixeaza in diverse zone ale acestui camp energetic. In cazul in care conflictul este mentinut multa vreme, apare riscul materializarii unor boli, corpul nostru suferind un dezechilibru energetic cronic.
Sunt arhicunoscute cateva moduri de furt energetic, cel mai adesea hotii fiind persoane apropiate: parinti, sefi, soti, etc. Furt de energie prin:
- critica: o resimtim ca invalidanta, negare a valorii noastre, respingere a identitatii sau a conditiei in care ne punem prin gesturile, cuvintele si atitudinile noastre ce sunt criticate – genereaza sentimente de rusine si regret ce saboteaza stima de sine.
- interdictia: atinge libertatea de expresie, ne limiteaza manifestarea, ne induce senzatia unui pericol asupra caruia n-am cazut de acord ca ar exista, neaga afirmarea libera a temperamentului, opreste libera initiativa
- interogarea: hartuieste printr-o investigatie indiscreta ce reclama subordonare prin raspuns; orice intrebare induce presiunea raspunsului, creaza senzatia obligatiei de a satisface curiozitatea celuilalt pentru a beneficia de acceptarea persoanei
- indiferenta: ignorarea resprezinta un mod subtil de a lua energie prin crearea unei prezente “goale” pe care celalalt simte nevoia s-o umple aratand interes pentru starea persoanei ce joaca rolul dezinteresatului, al neparticipantului
- plangerea: creeaza presiunea salvarii, ascultarea fiind o buna forma de a oferi energie; poate sugera responsabilitatea sau obligatia ascultatorului de a sustine sau ajuta persoana ce se plange ( vaicareala)
Cum ne putem apara de hotii de energie?
In primul rand sa evitam sa generam astfel de atitudini, ca sa nu devenim obiectul acestora. Sa devenim constienti ca toate certurile, necazurile si frustarile oamenilor au ca scop aprovizionarea cu energie.
Aceasta se petrece la nivel subtil, rareori fiind constienti cei implicati. Intelegand natura profunda a acestor manifestari putem zambi cand se incearca antrenarea noastra in conflicte, barfe, vaicareli, judecati etc. Persoanele din jurul nostru arareori constientizeaza ca prin comportamentul lor hartuie energetic pe cei de langa ei.
Adeseori parintii dispun de energia copiilor lor fara sa vrea. Asta nu inseamna sa inceteze a-si mai corecta copilul cand acesta greseste. Ci doar sa invete s-o faca fara a induce copilului sentimente negative, sa o faca cu detasare, fara a manifesta suparare.
In relatia de dragoste adeseori cedam energie fara sa ne-o ceara nimeni. Nu este responsabil celalalt pentru faptul ca am pus la dispozitia sa o cantitate apreciabila din forta si vitalitatea noastra. Nici nu-si da seama, apoi, ca dispune de ea simtindu-se bine. Este responsabilitatea noastra sa invatam sa ne mentinem integritatea energetica.
 
Cand ne pierdem tonusul fara ca cineva sa ne agreseze?
De exemplu, atunci cand asteptam infrigurati si plini de griji ca partenerul sau copilul sa vina acasa dupa cateva ore de intarziere. Orele de asteptare agitata ne-au consumat energia. Pe care vom incerca sa o recuperam. Cum? Prin metodele de mai sus: interogare, indiferenta, plangere, cearta. Chiar daca suntem justificati in a cere explicatii este importanta atitudinea pe care o avem.
Dar nu putem avea o atitudine constructiva daca in sufletul nostru ne simtim folositi, indepartati, ignorati, respinsi sau desconsiderati (si cum am putea sa ne simtim altfel cand ne-am obisnuit ca starea noastra de bine sa depinda de cantitatea de apreciere si atentie primite de la partener sau de la copil ?) Nimic mai fals si ca atare si starile de spirit care sunt traite de partenerii sau parintii care au asteptari. Tonul ne va trada teama sau furia.Iar aceasta atitudine neconstructiva constituie la randul ei un atac energetic la adresa celuilalt, ea indicand modul in care operam in relatie, pozitia fata de partener sau de copil la acel moment. In mod normal, partenerul  sau copilul se va apara atacand la randul lui sau ignorandu-ne.Si totul a inceput de la felul in care am interpretat intarzierea – traducand-o in atac la adresa noastra, desconsiderare, lipsa de iubire. Noi proiectam asupra partenerilor de viata si a copiilor frustrarile noastre, lipsa de iubire de sine. Semnificatia pe care am dat-o gestului partenerului sau a copilului creeaza in mintea noastra un scenariu.Asteptarea infrigurata amplifica acest scenariu. Si cum iubitii sunt legati prin fire invizibile, cel mai probabil partenerul va simti de pe drum tensiunea care s-a creat. Poate fara sa-si dea seama va amana momentul intoarcerii acasa sau soseste (desi iubeste persoana care il asteapta) manifestand o iritare inexplicabila.
Si jocul poate continua prin cearta, acuzatii, indiferenta, regrete, distantare. Si asa unii se imbata, altii se refugiaza la alte femei/alti barbati. Cand oamenii devin constienti de REALITATE jocurile inconstiente si murdare inceteaza. Partenerii devin constienti de frumusetea vietii si au controlul asupra starilor de spirit. Devin CoCreatori…
De unde ne luam energia fara sa ii “vampirizam” pe cei din jur?
Fiecare om se naste cu rezerve suficiente de energie pentru a trai. Daca uneori insa ne permitem luxul de a o risipi in conflicte, emotii sau ganduri negative ce ne pun pe minus, atunci trebuie sa invatam sa generam la loc energia de care avem nevoie. Sunt cateva solutii in acest sens :
- rugaciunea, meditatia – rugaciunile de multumire au rezultate. Oamenii sunt invatati sa ceara ceva prin rugaciune. Cand cerem ceva prin rugaciune punem de fapt in evidenta ceea ce nu avem. Si cream conditii sa primim tot mai putin.Cand cerem ceva consideram ca meritam mai mult si il judecam pe Dumnezeu fiindca nu ne-a dat. Universul este conceput  astfel incat nu primim niciodata mai putin decat ne este necesar.
- bucuria: este o sursa uriasa de energie – rasul, seninatatea, multumirea calma a propriei vieti ne ofera in permanenta vitalitate
- exuberanta, minunarea, incantarea si incitarea pe care le aduc intalnirile frumoase, proiectele care ne inspira, evenimentele ce ne anima
- iubirea: cea mai pura, mai inalta si complexa forma de energie, cu puterea cea mai mare de a crea: iubirea neconditionata, care este si singura forma de iubire autentica (suna pleonastic “iubire autentica”, dar asta-i jocul cuvintelor)…
- generozitatea: actul daruirii, al comuniunii creata de oferire, ne aduce instantaneu inapoi (prin bucuria celui ce primeste) energia pe care am dat-o si ceva in plus datorita fericirii pe care am generat-o!
Aici se arata cat de important este sa multumim cand am fost ajutati si de asemenea sa ajutam atunci cand persoana si-a formulat dorinta de a primi ajutor (verbal sau sub alta forma). Altfel nu se genereaza o reactie autentica de recunostinta, recunostinta nefiind utila orgoliului donatorului ci doar smereniei demne a celui ce primeste.
Prin structura lor sufleteasca, oamenii sint predispusi la schimburi energetice: energiile se schimba intre oameni atunci cind ei pornesc o discutie dar chiar si fara comunicare, stind la o distanta de ordinul metrilor. De obicei transferul se face inconstient, dar poate fi controlat sau oprit prin autosugestie sau inchizind circuitele degetelor de la miini si picioare (incrucisandu-le).
Dar exista si schimburi violente. Unii oameni “vampirizeaza” involuntar pe cei deschisi la suflet, darnici, intr-un timp foarte scurt, chiar si daca ii desparte un perete:
Senzatiile percepute de acceptor pot fi o stare generala de bine, de usurare a durerilor, incalzire, cascat, furnicaturi, limpezirea mintii. Donatorul simte incalzire asociata cu stari neplacute in diferite zone ale corpului, durere, furnicaturi in picioare sau maini, senzatie de rece in picioare, greata si golire a plexului solar, somnolenta, senzatie de nisip in ochi, irascibilitate, tuse repetata.
Acest schimb de energie incepe de la corpurile subtile spre circuitul intern – corp fizic. Schimbul trebuie intrerupt cind se ajunge la durere in zona rinichilor, unde este sediul energiei ancestrale, dozata la nastere pentru intreaga viata.
“Uneori, organismul dezechilibrat nu reuseste sa mobilizeze propria energie si sa acopere minusul de energie dintr-un organ cu excesul de energie din altul, omul in cauza luand energie de la un semen de-al sau. Necorectarea dezechilibrului va conduce la un comportament energetic reflex, mai dificil de rezolvat”.
Schimb de energie este si fenomenul “deochiului”. Acesta se poate explica prin trecerea unei energii de calitate inferioara spre aura celui mai putin protejat (in general spre cei cu aparare slabita) in momentele de uimire, mirare, cand este deschisa calea spre subconstient, moment in care energiile devin mobile.
Ascultarea necazurilor cuiva predispune, in schimb, la curatarea aurei persoanei care se destainuie pe seama nivelului vibratoriu al celui care asculta:
Acest lucru se simte la spovedanie. Dupa marturisire la preot, oamenii simt ca li s-a luat ceva de pe suflet si au o stare de bine. In acest caz, stratul sapte (aflat la exterior) din aura celui care asculta (preotul), din auriu devine auriu cu pete bleumarin sau bleumarin cu pete aurii.
De asemenea, prin rugaciunile unui om cu har se usureaza si unele blesteme cazute pe unii oameni, parte din necuratenie fiind purificata trecand prin inima celui care se roaga, unde filtrul este sentimentul de iubire neconditionata.
Schimburile de energie intre oameni sau intre om si mediu sint inevitabile si necesare. Spre deosebire de cele involuntare, in transferurile constientizate, autoprotectia nu este cea mai buna solutie, pentru ca ea ar putea conduce, treptat, la izolare de ceilalti oameni si chiar de mediu.
In unele situatii dam, iar in altele primim energie, fie ca aceasta este “buna” sau “rea”. Important este sa cultivam aceasta energie prin dragostea fata de natura si fata de semenii nostri.
Calea de a pune capat tuturor conflictelor este o cale interioara. Cand se asterne pacea in interior nimic din exterior nu o poate perturba.
Nici cea mai puternica furtuna nu poate afecta viata din profunzimile oceanului. Agitatia este la periferie. Daca traiesti la periferie, starea ta de spirit este la cheremul vanturilor care vin din toate partile.
Ce inseamna sa traiesti la periferie? Sa crezi ca fericirea si bucuria iti vin din afara: din bani, masini, case, functii, partener de viata etc. Ar insemna ca Dumnezeu sa dea acces la comori numai unora. Constientizeaza-ti propria invidie, accept-o, iar ea va disparea. Apoi coboara in profunzime si acolo vei gasi esenta vietii: bucuria, pacea, iubirea adevarata, iertarea, implinirea etc.
“O viata necercetata nu merita traita”, spunea Seneca. Inteleptii nici nu o numesc viata, o numesc somn. Cand Tu nu traiesti Viata, nu ai control asupra a ceea ce traiesti, Viata te traieste pe tine. Esti la cheremul ei.Solutia nu este sa fugim din calea “agresorilor”, ci sa constientizam ca suntem fiinte de Lumina, sa ne bucuram ca putem primi energia necesara, sa multumim Sfintei Treimi si sa trimitem ganduri de bine spre toti semenii, pe ideea “Faca-se voia ta, Doamne”.Cand suntem in mijlocul unei situatii din cele prezentate mai sus sa constientizam / vizualizăm cum vine o ploaie de Lumina si Iubire care ne strabate tot corpul, ne protejeaza, ne curata, ne vindeca, ne inalta, dar in acelasi timp si pe agresor, cat si pe toti ceilalti oameni.
Si sa nu uitam, de asemenea, ca vampirii energetici sunt oameni ca si noi, cu nimic mai prejos sau deosebiti decat ca au ratacit, pe moment, calea cea buna, sau cararea care-i scoate din padure. Si, in acelasi timp, sa nu uitam ca vampirii energetici nu sunt numai oamenii, ci si uneletele tehnologice de care ne folosim permanent. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu